Hoppa till sidans innehåll

Frågor & Svar


Hur gamla får/ska barnen vara?

Vi anser att man bör vara minst 5 år gammal och gärna fylla 6 under den säsong man börjar. Men mycket handlar om fysisk mognad så är man som förälder övertygad om att barnet kommer att fungera i en sådan åldersmiljö är man välkommen att låta barnet prova på.

Vad behöver man för utrustning?

Klubba, skyddsglasögon, vattenflaska samt inneskor och gympakläder. Bollar, målvaktsutrustning, träningsvästar och konor tillhandahåller föreningen.

När startar Lek & Lär, någon speciell vecka eller datum?

Det beror på antalet anmälda. Vi försöker starta upp någonstans runt veckorna 41-42 men det kan lika gärna bli tidigare eller senare. Vi kallar till start när det är dags.

Hur och när anmäler man sitt barn?

Anmälan kan göras löpande under hela säsongen. Ju tidigare man anmäler desto säkrare är det att man får plats. Anmälan görs via vårt Kansli, se kontaktuppgifter i sidfoten här nere på hemsidan.

Vad kostar det?

För närvarande är kostnaden 900,- per säsong och barn. I avgiften ingår medlemsavgift i föreningen (vilket även innebär försäkringsskydd), planhyror och material som föreningen tillhandahåller.

Får man bara "prova på" och hur länge i så fall?

Visst kan man det, vi tror att efte 2-3 tillfällen bör barnet och föräldrar kunna enas i om man vill fortsätta eller inte. Efter dessa tillfällen sänder Kansliet ut en faktura för kostnaden. Vi måste dock reservera oss för mån av plats när det gäller möjligheten att prova på - är gruppen full och inte rymmer fler barn kan man få vänta tills en ny grupp startas alternativt får man vänta till nästa säsongsstart.

Varför måste föräldrar leda passen i Lek & Lär?

Svensk ungdomsidrott får stöd av staten, det kallas i vardagligt tal för LOK-stöd och utgår till barn från 7 år. Det betyder att all verksamhet vi som förening tillhandahåller för barn under 7 år inte inbringar något stöd alls. Det är något vi som förening får bekosta helt på egen hand. Då våra befintliga ledarresurserser är uppbundna i lagen med barn från 7 år och uppåt är den bästa lösningen att några engagerade föräldrar tar hand om uppstarten av grupperna. På så sätt kan vi alltid garantera att unga får möjlighet att prova på innebandyn.

Hur går träningarna till?

Vi förser varje grupp med ett generellt stödprogram för genomförande av träningarna, det innehåller även övningsexempel. Vi arbetar efter Innebandyförbundets utvecklingsprogram som är mer baserat på individens nivå snarare än ålder. De föräldrafaddrar som ska genomföra träningar har självklart ett stort utrymme att göra träningar skojiga och givande med sina egna idéer!

Hur/vart byter barnen om inför träning?

Då det är främst lek, snarare än hård fysisk träning, blir inte barnen så ansträngda så att man behöver duscha och byta om. Lämpligen kommer man ombytt och klar och har en överdragsoverall/sparkdräkt med sig. Viktigt att veta är att man inte får kliva in på arenans planer i uteskor. Föräldrar brukar oftast sitta på träläktaren bredvid och vakta medhavda väskor/kläder.

Hur får man löpande information under en säsong?

Varje grupp startar en maillista samt listar allas telefonnummer. Faddrar får naturligtvis försöka hålla listor uppdaterade och dessa skall även finnas på Kansliet för det är oftast därifrån information mailas ut. Även hemsidans nyhetslista kan användas för att förmedla information, så ha lite koll på även den.

 

Har Du en fråga som inte är med här?

Kontakta oss och lämna Din fråga så ser vi till att andra får ta del av både frågan och svaret!

 

Lek & Lär har träningstider:

Tisdagar 17-18:00 JALAS 2
(Grupp 1)


Onsdag  17-18:00 JALAS 2
(Grupp 2)

Postadress:
IBF Falun Ungdom - Innebandy
Lugnetvägen 3 B
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 023-70 22 149 Alt 070-2680777
E-post: This is a mailto link