Hoppa till sidans innehåll

Hur vi genomför en träning


Verksamheten inom Lek & Lär baseras på SISU's utvecklingsmodell för de berörda åldersgrupperna!
Klicka här för att läsa mer om den modellen !

Det är alltid bra att börja med rutiner tidigt - så här är ett förslag på körschema som kan nyttjas vid varje träningstillfälle:

FÖRBEREDELSER

Är lite upp till de faddrar som ska genomföra en träning, men i ett dedikerat skåp kommer L & L's grejer att finnas, dessa ska plockas fram innan träningen sartar och läggas tillbaka när träningen är slut.

SAMLING

Samla alla barn i mitten på planen, då går det att viska och vara lite hemlig - föräldrarna hör ju inte ända dit ;-)
Prata igenom allt som pockar på hos barnen, det är alltid några som måste få prata av sig lite. Gå sedan igenom vad som kommer att hända under träningen, vad ni förväntar er att barnen skall göra och vad som är tänkt att övas på.

UPPVÄRMNING

Kanske känns onödigt för unga kroppar men det är en rutin som är jätteviktig att få in tidigt. Man ska alltid vara rejält uppvärmd, förslag på uppvärmningsövning kan vara lite joggning runt planen, varvat med lite hopplasteg, baklängeslöpning, sparka bakut, jämfotahopp mm.

SKOJIG FÖRSTA ÖVNING

Börja gärna med något som barnen tycker är kul att göra, förslag på en skojig lek är att spela "sko-boll"; det kan göras på antingen helplan eller uppdelat på två planer (beroende på hur många man är). Alla tar av sig ena skon (blir lite knyta av ibland ;-) och sedan spelar man med den avtagna skon, används som en klubba, och en innebandyboll. Man passar och skjuter genom att använda skon mot bollen, inga händer eller fötter. Brukar bli ganska skojigt och uppskattat i slutänden.

NIVÅANPASSADE ÖVNINGAR

Exempelövningar finns länkar till i menyn ovan - kan väljas fritt där eller så hittar ledare på egna övningar. Viktigt att komma ihåg att alla har väldigt olika mognadskrad i de här åldrarna och att man som ledare måste försöka se till att ALLA har det kul, även om man nu inte riktigt klarar av en övning.

AVSLUTANDE SAMLING

Ny ring i mitten på planen, alla bollar och ev. andra saker plockas ihop och man kan gå igenom träningen och prata lite om nästa gång. Hör görna med barnen vad dom tyckt varit kul och givande och låt dom berätta!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:09
Skribent: Mark Gebel

 

Lek & Lär har träningstider:

Tisdagar 17-18:00 JALAS 2
(Grupp 1)


Onsdag  17-18:00 JALAS 2
(Grupp 2)

Postadress:
IBF Falun Ungdom - Innebandy
Lugnetvägen 3 B
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 023-70 22 149 Alt 070-2680777
E-post: This is a mailto link